26/03/2023

Wealth Bulgaria

Бизнес и инвестиции

Robotics Strategy Forum 2022: Бъдещите таланти

Тази година Robotics Strategy Forum 2022 ще бъде фокусирана върху развитието на младите инженерни таланти, както и перспективите, които те създават. От ПАРА винаги сме вярвали, че те са бъдещето на високотехнологичния сектор в страната.

Събитието ще бъде проведено на 19 и 20 септември в сграда “Инкубатор” на “София Тех Парк”. Освен дискусионна част, събитието ще има изложба от над 20 щанда с роботи, машини и индостриални иновации. В рамките на дискусионната част, тази година събитието ще бъде открито от Министъра на иновациите и растежа – Александър Пулев, а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство“, „Шнайдер Електрик България“, „ФАНУК България“, Giga Automata, Strypes Group, „Одело“, „Теси“ и други.

На специална сесия Лазар Петров от Фонда на фондовете ще представи темата „“Инвестиции за устойчив икономически растеж“.

Желаете да присъствате на събитието? Можете да вземете безплатен билет ето ТУК.

Robotics Strategy Forum

Повече за Robotics Strategy Forum

В края на септември от „Професионална асоциация по роботика и автоматизация” (PARA) за четвърта поредна година организират технологичния форум Robotics Strategy Forum 2022.

Събитието традиционно привлича широк спектър от посетители – инженери, мениджъри, ръководители в държавната администрация, преподаватели, студенти и ученици. Идеите, предложенията и дискусиите в рамките на събитието получават отзвук както в дейността на публичната администрация, така и в потока от новини на най-големите обществени медии у нас.

Дискусионната част на събитието

Освен акцент в дискусионната част ще бъде развитието на младите таланти в България, тъй като от асоциацията тази година развиваха инициативата PARA Robotics Incubator. Тя помага на младежи с проекти в сферата на роботиката да достигнат до ниво работещ прототип. Дискусиите ще потърсят и пресечните точки между автоматизацията, инструментите за насърчаване на иновациите, квалификацията на кадри, развитието на науката и как с тяхна помощ българската индустрия може да върви по пътя към по-високата добавена стойност.

Желаеш ли да научиш повече за успехите на роботиката в България през изминалата година? Можеш да го направиш чрез този линк.

В рамките на дискусионната част, тази година събитието ще бъде открито от Министъра на иновациите и растежа – Александър Пулев, а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство“, „Шнайдер Електрик България“, „ФАНУК България“, Giga Automata, Strypes Group, „Одело“, „Теси“ и други. На специална сесия Лазар Петров от Фонда на фондовете ще представи темата „“Инвестиции за устойчив икономически растеж“.

робот
Снимка: ЕХНАТОН България

Изложбената част

В изложбена част посетителите ще могат да видят плуващ робот на Festo. Той е вдъхновен от движенията на плавниците на морски животни, колаборативните роботи на Giga Automata, 3D скенер от поделението на ТехноЛогика за 3D решения, робот от последната серия на FANUC и още интересни робо проекти на българските интегратори – споделя Йонко Чуклев. Ще имаме демонстрации какви задачи и как решават тези роботи в промишлеността. Посетителите ще могат да видят прототипите на участниците в PARA Robotics Incubator – включително роботи за извършване на земеделски дейности, робот с водородна клетка, роботизираната протеза и други – допълва колегата му Кристиян Михайлов.

От PARA се надяват събитието да популяризира най-новите технологични решения, да помогне за създаване на нови контакти за посетителите. Освен това, те целят и да представи нови перспективи за развитието на младите таланти и на високотехнологичния сектор у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *