27/03/2023

Wealth Bulgaria

Бизнес и инвестиции

Странни бизнес идеи, които проработиха

В XXI век, за да наложим бизнеса си на пазара, трябва да предложим нещо различно или по-добро. Сега е моментът за странни бизнес идеи.
бизнес идеи

В XXI век, за да наложим бизнеса си на пазара, трябва да предложим нещо различно или по-добро. Обикновено предприемачите залагат на подобрение в предоставянето на услуга или в изработката на продукт. Има и такива обаче които успяват да реализират привидно странните си бизнес идеи. Не само ги реализират, но и изкарват високи доходи от тях.

Във времена, в които потребителите биват залети от тонове реклами и имат огромен избор е важно да се отличиш. Хората са склонни да вложат средства в продукт или услуга, които не са им наистина нужни, но пък са оригинални и популярни. Да предложиш на пазара нещо абсурдно може да се превърне в огромна печалба.

“Изпратете на враговете си блясък”

Може би това ви звучи нелогично и странно. Факт е обаче, че се превръща в един истински успешен бизнес. През 2015г., австралиецът Матю Карпентър стартира уебсайта “Ship your enemies glitter”. За 9,99 долара всеки е можел да изпрати плик пълен с брокат до всяка точка на света. За няколко часа се продават повече от 2000 плика. Това генерира на компанията печалба над 20 хиляди долара. В най-големия пик Матю продава бизнеса си за 85 000 долара. Непредполагаемо добър начин да забогатееш.

бизнес идеи

Странни бизнес идеи с пари

През 2016г., предприемачът Марк Кьолбрюге започва експеримент. Идеята за него се появява няколко месеца по-рано в разговор. Според Марк парите не те правят задължително щастлив. Въпреки това за предприемачите приходът е важен, тъй като показва развитието на бизнеса им. Първоначално иска да създаде публична класация, в която всеки да въвежда печалбата, която генерира. Марк знае обаче че трудно ще склони хората да се включват.


Така се стига до малко по-различна идея и  създаването на Highscore.Money. По собствените му думи това е “публична класация, в която влизаш, като плащаш. Каквато сума решите да платите, такъв е вашият резултат. Колкото повече плащате, толкова по-високо е класирането ви”. Оказва се, че хората са склонни да плащат, за да видят името си изписано по-нагоре в такава класация. Този дързък ход донася на Марк сумата от 2251 долара само за 24 часа. 

Как да стартирате бизнес в България, научете ТУК.

бизнес идеи

“Резервирай място в рая”

Още през първото десетилетие на XXI век двама приятели стартират бизнес, който би изглеждал тотално нелогичен за много хора. Всъщност се оказва, че доста голям брой души са склонни да се възползват от невероятните услуги, предлагани от Едгар Ким и Нейт Дейвис. 

През 2007 г. те пускат сайта ReserveASpotInHeaven.com. или “Резервирай място в рая”. В него продават “пътнически комплекти” – с бордни карти, сертификати и брошури “Небето 101”. Цените започват от 12,79 долара. Дали клиентите им се питат как им е възложена мисията да разпореждат места в Рая, можем само да гадаем. 

Става ясно, че много хора наистина искат да си запазят място в рая. При стартирането на проекта момчетата се радват на няколко хиляди посетители всеки ден. След това ги отразяват в новините на Фокс и за една нощ печелят 4000 долара. През следващите 2 месеца те натрупват още 11 000 долара. 

Искате ли да натрупате капитал за стартиране на бизнес чрез инвестиране? Научете повече ТУК.

Странните бизнес идеи

Очевидно в някои моменти най-необходимото на един предприемач е късмет и оригиналност. Има множество бизнес идеи, които са се провалили. Нищо че зад тях е имало обстойни проучвания и прецизно разработени бизнес планове. Хората, споменати по-горе, ни доказват, че с нещо нестандартно и смелостта да го реализираш е възможно да сполучиш.

Статията не е финансов съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *